Organizátorské výzvy na akcích

Mezinárodní památkový workcamp a workcamp pro přírodu

Hledáme nadšené organizátoři a organizátorky pro dvě nové akce pro mladé lidi z České republiky a ze zahraničí. 

Oba tábory jsou vedené pod programem ESC (v minulosti patřilo pod Erasmus+) z čeho plyne řada výhod pro všechny zapojené organizátory! Kromě zkušeností s organizováním mezinárodní akce dostaneš uznávaný certifikát Youthpass, který se skvěle hodí do životopisu a možná je i finanční kompenzace.

Jedná se o dvě 14 denní akce s dobrovolnickou prací pro 20 účastníků (13 českých a 7 se zahraničí - je na organizátorech jestli se účastní účastníci ze vzdálenějších krajin a program bude v angličtině, nebo třeba Slováky).

Místo: jakákoliv dostupná památková lokalita a lokalita pro přírodu)

Termín: dva čtrnáctidenní tábory, léto 2022

Vaše role: spoluorganizace letního mezinárodního workcampu, příprava programu, pomoc v zázemí a s organizací akcí

 

Kontakt: Veronika Vlačuhová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 734 392 735

 

Letní Prázdniny s Brontosaurem pro rodiče a děti z Ukrajiny

ZČ HB Žirafa (popř. i další) uvažuje o organizaci letních akcí pro válečné uprchlíky - rodiče s dětmi z Ukrajiny – pokud bude o ně v jejich komunitě zájem. A tak vás zvou ke spolupráci na případných PsB, které by nabízely tradiční brontosauří zážitkový program doplněný vhodnou dobrovolnickou činností. Akce pro cca 20-40 rodičů a dětí.

Místo: Záchranná stanice pro volně žijících živočichů v Bartošovicích na Moravě, případně i jinde, dle zájmu.

Termín: dva týdenní termíny v průběhu léta dle domluvy a zájmu. Zatím nevyhlášeno.

Vaše role: příprava programů pro děti, pomoc s organizací akcí, pomoc v zázemí akcí. Výhodou znalost ukrajinského, popř. ruského jazyka. Uvítáme také české, moravské a slezské :-) rodiče s dětmi, kteří by v roli spúoluúčastníků pomáhali se začleněním ukrajinských rodin do našeho prostředí.

 

Kontakt: Černej - Roman Haken <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, tel. 777 793 711



TRADIČNÍ AKCE, JEŽ HLEDAJÍ SVÉ NOVÉ ORGANIZÁTORY

Na hraně - malá škola environmentálního života

Jedinečná týdenní akce pro mladé lidi (15 - 26 let) přinášející inspiraci pro hledání jejich vlastní cesty k udržitelnému životu na Zemi. Zahrnuje ukázkové dobrovolnictví, debaty, tvoření, rozjímání,  zastavení se, příběhy, toulky. Máme vytvořen funkční a ověřený model akce, jež můžete využít.

Místo: Odehrává se na jedinečných místech - zámku Jezeří, v Horním Jiřetíně a krásných Krušných horách v kontrastu s hnědouhelným lomem pod nimi.

Info o akci najdete na webu.

Vaše role: organizace akce s tím, že předchozí tým jako celek akci letos nemůže organizovat, ale někteří členové by se zapojili a také vám dosavadní organizátoři poskytnou maximální podporu při přípravě akce. Ze zkušenosti prvního plyne, že se akce dá skvěle připravit od začátku za necelé dva měsíce :-). A dnes je většina už předchystána.

Kontakt: Dalimil Toman, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 605 763 112.

 

Expedice Moravská Amazonie

  • Info: loňská událost zde

  • Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.