Pojištění odpovědnosti vedoucích a organizátorů

Před táborovou sezonou bychom vám rádi připomněli a upřesnili informace k pojištění odpovědnosti pro dobrovolníky na vašich akcích.

Veškeré informace k pojištění najdete po přihlášení ZDE.

Hnutí Brontosaurus má paušálně zdarma pojištěn od České rady dětí a mládeže daný počet dobrovolných vedoucích a organizátorů z titulu funkce – patří sem statutáři ZČ, pravidelní vedoucí u dětských oddílů, hlavní organizátoři táborů s kvalifikací, popř. další členové táborových týmů, kteří jsou držiteli kvalifikace OHB, OHB pro Brďo, Organizátor víkendových akcí, apod. Tyto osoby prosím ještě před akcí zadejte do BIS do seznamu zúčastněných osob tábora a označte je jako organizátory.

U všech těchto je podmínkou také členství v Hnutí Brontosaurus.

Další dobrovolné organizátory a vedoucí (včetně nečlenů – např. kuchařů, technického personálu, apod.) lze na odpovědnost velmi jednoduše a levně dopojistit, což doporučujeme.

Cena pojištění je 48 Kč za osobu a pojištění platí až do konce kalendářního roku.

K tomuto stačí vyplnit jednoduchý seznam v příloze a poslat jej na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a my tyto dobrovolníky obratem zadáme do systému ČRDM a tím se stávají pojištěnými. V letních měsících jen počítejte, že nebudeme schopni reagovat úplně ze dne na den. Ozvěte se také, pokud by vám snad na váš e-mail nepřišla potvrzující odpověď.

Náklady vám následně přefakturujeme.

Tyto informace se netýkají úrazového pojištění o kterém vše najdete zde.

Přes ČRDM lze na odpovědnost pojistit i pracovníky a zaměstnance –  to už je malinko složitější – a pokud byste o to stáli, tak nás kontaktujte individuálně.

Rádi Vám zodpovíme vaše případné dotazy.