Nové příležitosti a lokality

Sezóna letních akcí v Hnutí Brontosaurus se kvapem blíží. Vzhledem k současné situaci je ale třeba se připravit na různé alternativy, rizika, ale i příležitosti. Přemýšlíme proto nad tím, že pokud zústanou zavřené hranice nebo bude-li cestování omezeno, může být akce Hnutí Brontosaurus najednou jedinečnou příležitostí pro mnoho lidí, jak strávit léto. A na to bychom chtěli být připraveni. 🍀

Přípravy letních akcí tak určitě nevzdávejme! 🙏 (samozřejmě, že před létem věcně vyhodnotíme všechna rizika). I na přípravu nové akce je v dané situaci stále vhodný čas (letní víkendovky, kratší méně programový tábor atd.) nebojte se tedy začít přemýšlet o nové osvěžují akci pro studenty, kteří si letos rádi vydechnou při dobrovolnictví v přírodě či na památce v ČR. 🔨🐝

Aktuálně pro vás zjišťujeme nové možnosti dobrovolnictví a míst, kde může vyvstat větší potřeba pomoci. O všem vás budeme brzy informovat. Aktuálně vám přinášíme dvě nové lokality - Archeoskanzen ve Velkém Uhřínově a Dvůr Kladeruby, které uvítají pomoc dobrovolnickými akcemi. Další lokality pak najdete na naší mapě lokalit (viz mapotic).

Máte raději historii než exotiku?

Zkuste např. novou příležitost obnovit Archeoskanzen ve Velkém Uhřínově v Orlických horách. Archeoskanzen je na bezvadném místě, bohužel jsou stavby již velmi zchátralé a potřebují obnovu. Jde o soubor primitivních staveb z proutí a hlíny, prezentaci způsobu života a jednoduchého hospodaření z počátků osidlování našeho území. Případný letní tábor by byl přímo v sousedství.

Co lze očekávat:
Spolupráci s odborníky archeology, kteří budou práce řídit - jsou to bezva lidi a z minulosti již mají s Brontosaury zkušenosti. Není to těžká práce, zvládnou to i středoškoláci, je tu možnost dlouhodobé spolupráce a pořádání akcí, pokud by si to někdo vzal za své, mohly by tam časem třeba být i víkendovky okolní terén je vhodný nejen pro hry, ale i přírodovědnou výchovnou činnost. Nějaké peníze na to také jsou. Program může být koncipován v duchu hry na minulost, ale to záleží na případných organizátorech.👌
 
Informace zprostředkuje Jirka Jiránek, tel. 775 974 290, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
 
-------
 

Milujete venkovskou romantiku? A líbilo by se vám na pomezí Valašska a Hané? 

Je tu skvělá nabídka spolupracovat na akcích a oživování  chalupy - kulturní památky Dvůr Kladeruby - ojediněle zachovalé ukázky zemědělské usedlosti vč. 2 roubenek na pozemku.

Co lze očekávat:
Krásu venkovské usedlosti. Podíl na záměru ji oživit 🏚. Spolupráci s majitelem na pořádání akcí. Jako bývalý skaut a pracovník s mládeží nemá problém přímo na akcích participovat, pokud by byl z naší strany zájem. Akci navrhuje jako polopracovní s možností také následné zábavy a dalšího programu (hry pro dospělé, povídání, příp. psychoterapie či jiná forma koučinku, osobní rozvoj, atp.). Aktuálně teď připravují podobně laděnou koncepci takového dne pro veřejnost za úhradu, toto by tedy bylo samozřejmě zdarma pro účastníky. Mohu nabídnout též ubytování a základní stravu zdarma. Bližší informace o druzích akcí a místě i památce jsou novém webu dvur-kladeruby.cz.

Informace a kontakt zprostředkuje Dalimil Toman: tel. 605 763 112, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..